Warning: session_start(): open(/var/www/www/helysegek.hu/tmp//sess_ek5csl1ee8l8os73h2f76uu4s3, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in /var/www/www/helysegek.hu/www/main.php on line 22
Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírterjesztő - Desszertek - Expressz almatorta
Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekRegisztrációBelépés
Hírek

Kex autosiskola Hatvan

Hírek
Jászi hírek
Település hírek
Jászberény‎
Abádszalók
Fegyvernek
Karcag‎
Kisújszállás
Kunmadaras
Szolnok‎
Tiszafüred‎
Törökszentmiklós
Ország-világ
Külföld
Belföld
Megyei kultúra
Muzsika
Szinház
Sport
Megyei sporthírek
Sporthírek
Szabadidő
Tudomány & Technika
Egészségpercek
Receptklub
Szilveszteri étkek
Levesek
Saláták
Karácsonyi receptek
Húsvéti receptek
Ázsiai konyha
Desszertek
Olasz konyha
Szolnok TV
Impresszum

Expressz almatorta Expressz almatorta
2009-09-23 20:55:25

Almatorta

Almatorta

Hozzávalók

1 kg alma
1 kg babapiskóta
2 csomag pudingpor
5 dl víz
cukor ízlés szerint
fahéj
citromlé

Elkészítés

Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a felét még melegen a piskótára öntjük.

Újabb piskótasort helyezünk rá, a tetejére pedig ráöntjük az almás massza másik felét. Szépen elsimítjuk a krémréteget, és betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megköthessen. Legalább 6 órára van szüksége ahhoz, hogy ki lehessen venni a tortaformából, és szelelni lehessen. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel. Ezáltal egy igazán mutatós, ám egyszerűen elkészíthető tortát tálalhatunk az asztalra.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Követők
Oldalkedvelők

developed by Centrumnet Systems