Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekRegisztrációBelépés
Hírek

Kex autosiskola Hatvan

Hírek
Jászi hírek
Település hírek
Jászberény‎
Abádszalók
Fegyvernek
Karcag‎
Kisújszállás
Kunmadaras
Szolnok‎
Tiszafüred‎
Törökszentmiklós
Ország-világ
Külföld
Belföld
Megyei kultúra
Muzsika
Szinház
Sport
Megyei sporthírek
Sporthírek
Szabadidő
Tudomány & Technika
Egészségpercek
Receptklub
Szilveszteri étkek
Levesek
Saláták
Karácsonyi receptek
Húsvéti receptek
Ázsiai konyha
Desszertek
Olasz konyha
Szolnok TV
Impresszum

Névnap és dátum script

Osso Buco   Osso Buco
2010-01-04 19:14:18

Ez az Olasz főétel kiváló a hideg téli napokon

Ez az Olasz főétel kiváló a hideg téli napokon.Próbáljuk a borjú lábszárat szeletelve venni, ha nem sikerül, akkor az egész darabokat le kell fagyasztanunk, majd húsfűrésszel 5-6 centis vastagra, csontostul keresztbe vágnunk. Ezek után lábszárakat kiolvasztjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és forró serpenyőben az olívaolajon, minden a két oldalát aranybarnára pirítjuk. Magas szélű sütőtepsibe sorba helyezzük a lábszár szeleteket, és félretesszük. A sárgarépát, a hagymát, a zellert, a paradicsomokat 1/2 cm -es kockákra, és a gombákat félbe vágjuk. Egy méretes serpenyőben, vagy közepes lábasban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a hagymát, pár perc múlva a sárgarépát és a zellert is. Öt percig erős tűzön kevergetjük, pároljuk. Rádobjuk a gombát, a finomra vágott friss fűszereket, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a paradicsomlevet vagy pürét, a narancsok reszelt héját és a levét is. Még öt percig pároljuk, majd a tűzről levéve a zöldséges raguval beborítjuk a borjú lábszárat, úgy, hogy azok elmerüljenek a raguban, ráöntjük a fehérbort és alumínium fóliával letakarjuk. Közepes sütőbe tesszük, és lassan pároljuk. Egy óra elteltével megnézzük, ha a levünk elpárolgott, akkor vízzel pótoljuk, visszatakarjuk és tovább sütjük. Az Osso Buco sütése eltarthat 2.5-3 órát is 180 C fokos sütőben! Valójában akkor van kész, amikor a csontról könnyedén lefordul a hús, ezért is érdemes óvatosan lapátkanállal tálalni, nagyobb méretű mélytányérban, úgy hogy minden hús darab közepén ott ágaskodjon a velős csont. A szaftos ragut rákanalazzuk a húsok tetejére. Az Olaszok tésztával eszik, nekem tejszínes-sajtos rizottóval vagy pedig lágyra főzött ploentával ízlik. Ragunk legyen ízletes, tartalmas, és ha csípősen akarjuk, hintsük meg szegedi erős paprikával! Reszelt citrom héjjal díszítjük és vörösborral kínáljuk.

Chef László receptje

Caprese saláta Caprese saláta
2009-11-03 23:39:16

A Caprese (ejtsd: kápríze) salátában egy jellegzetesen olasz ízvilág fedezhető fel ...

Csirekemell olaszosan Csirekemell olaszosan
2009-11-03 23:24:39

Csirkemell olaszosan
Hozzávalók:
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
40 g reszelt sajt ...

Olasz szendvics Olasz szendvics
2009-11-02 16:13:53

Hozzávalók:
kenyér vagy zsömle, fokhagyma, olívaolaj, paradicsom, só, bors, zúzott ...

Olaszos dolog Olaszos dolog
2009-11-02 16:11:06

Hozzávalók:
60 dkg liszt, 1 dl étolaj, 1 csésze tej + 1 cs. élesztő + 1 tk. cukor, 1 kk. só ...

Egészséges - reform Egészséges - reform
2009-10-20 16:19:10

Hozzávalók:
Teljes kiőrlésű barna durum tészta hagyma, paradicsompüré, 1 cs ...

Olasz tészta Olasz tészta
2009-10-20 16:15:39

Hozzávalók:
1 csomag spagetti 20-25 dkg sonka (itthon legfinomabb kolozsvári szalonnából) ...

Követők
Oldalkedvelők

developed by Centrumnet Systems