Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekRegisztrációBelépés
Hírek

Kex autosiskola Hatvan

Hírek
Jászi hírek
Település hírek
Jászberény‎
Abádszalók
Fegyvernek
Karcag‎
Kisújszállás
Kunmadaras
Szolnok‎
Tiszafüred‎
Törökszentmiklós
Ország-világ
Külföld
Belföld
Megyei kultúra
Muzsika
Szinház
Sport
Megyei sporthírek
Sporthírek
Szabadidő
Tudomány & Technika
Egészségpercek
Receptklub
Szilveszteri étkek
Levesek
Saláták
Karácsonyi receptek
Húsvéti receptek
Ázsiai konyha
Desszertek
Olasz konyha
Szolnok TV
Impresszum

Névnap és dátum script

Csípős ízek Csípős ízek
2010-03-11 20:56:47

Vietnami húsleves cérnametélttel

Csípős ízek és aromás hozzávalók teszik egzotikussá ezt a könnyű marhahúslevest, amelyet kiadós előételként vagy könnyű ebédként is tálalhatunk. A hozzávalókat nem sütjük át, mielőtt a levesbe főzzük, így zsírszegény lesz az étel. Vásároljunk hozzá jó minőségű sovány leveshúst.

Megmossuk a shiitake gombát, és egy kis tálkába rakjuk. A rizstésztát egy nagyobb tálba tesszük. Leforrázzuk a gombát, és 20 percig állni hagyjuk. A rizstésztát is leforrázzuk, és 4 percig vagy a csomagoláson feltüntetett ideig áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet, és a felhasználásig félretesszük.
Leöntjük a gombáról az áztatófolyadékot egy nagy lábasba. Levágjuk a vastag tönkök végeit, majd felszeleteljük a gombát, és a felkockázott marhahússal, az alaplével, a halszósszal, valamint a gyömbérrel együtt a lábasba tesszük. Felforraljuk a levest, majd csendesen addig főzzük, amíg a marhahús megpuhul (kb. 10-15 perc). Közben többször is leszedjük egy kanállal az étel felszínén összegyűlt szürke habot.
A tésztát, a babcsírát és a felszeletelt vöröshagymát elosztjuk 2 nagy levesestányérba. Szűrőkanállal kiemeljük a húst és a gombát a levesből, majd a tányérokra tesszük. Rámerjük a levest, és a tetejére szórjuk az újhagymát, a csilipaprikát, a mentalevelet, a korianderzöldet és a bazsalikomot.
A vietnami marhahúslevest azonnal tálaljuk. A tányérok mellé készítjük a limonella gerezdeket, hogy a levüket ki-ki ízlése szerint a levesbe facsarhassa. Ha szeretjük a szójaszószt, azzal is ízesíthetjük az ételt.

Szecsuáni marha   Szecsuáni marha
2010-01-04 19:21:36

Hozzávalók:
(1 főre):
Kb 20 dkg marhafilé,
Bambusz 10 dkg,
Répa 10 dkg,
Hagyma 1 fej, ...

Hagymás sertés pekingi módra   Hagymás sertés pekingi módra
2010-01-04 19:08:37

Hozzávalók:
Kb 5 cl étolaj,
1 szál póréhagyma,
10 dkg uborka,
20 dkg sertéshús, ...

Kínai citromos csirke Kínai citromos csirke
2009-11-04 00:27:06

Kínai citromos csirke

Az ázsiai konyha egyik jellegzetes technikája az, hogy a húsokat ...

Mézes-szójás sertés szeletek Mézes-szójás sertés szeletek
2009-11-04 00:14:28

Mézes-szójás sertés szeletek

A mézes-szójás sertés szeletek egy egyszerűen és gyorsan ...

Pekingi kacsa Pekingi kacsa
2009-11-03 23:58:21

Pekingi kacsa

A kínai konyha egyik leghíresebb étele a ropogós pekingi kacsa – szerte a ...

Kínai zöldségek salátalevélben Kínai zöldségek salátalevélben
2009-11-02 19:35:49

Kínai zöldségek salátalevélben

A rizs mellett rengeteg érdekes ázsiai köret létezik ...

 Kínai kacsasaláta Kínai kacsasaláta
2009-11-02 19:30:56

Kínai kacsasaláta

Ünnepi és vendégváró vacsorák vagy ebédek után sokszor marad meg ...

 Thai üvegtészta saláta Thai üvegtészta saláta
2009-11-02 19:26:36

Thai üvegtészta saláta


Ma már gond nélkül beszerezhető nagyobb élelmiszerüzletekben ...

Mint a kínai büfékben Mint a kínai büfékben
2009-10-20 16:26:57

Hozzávalók:
csirkemell, a bundához: 6 evőkanál liszt, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1 ...

Kínából Kínából
2009-10-20 16:23:55

Hozzávalók:
Olaj a pároláshoz 1 zacskó mirelit kínai zöldségkeverék, vagy friss ...

Ázsia ízei Ázsia ízei
2009-10-19 21:55:09



Összetevők (4 személyre)

2 csíkokra vágott csirkemell, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 ...

Követők
Oldalkedvelők

developed by Centrumnet Systems